Articole
Ego și îmbrățișarea lui
Inflexibilitatea în gândire și îmbrățișarea unor credințe limitative sub pretextul măștii principiilor, duce încet dar sigur la pierderi de șanse, oportunități, oameni și experiențe, dar în special a conștiinței.
Identificarea cu ego, vine sub multe forme printre care critica excesivă îndreptată către ceilalți (în subconstient e, de fapt, îndreptată către tine), sentimentul constant de nemulțumire (nu-ți convine nimic din ceea ce fac ceilalți, în subconștient nu te accepți pe tine).
Încăpățânarea, atitdudinea defensivă, îngâmfarea, respingerea sunt manifestări ale ego-ului.
Ego-ul este o mască pe care o purtăm pentru a proteja o iluzie, un sine fals. Deseori limitele pe care le punem în jurul nostru provin în mare parte din Ego.
Cheia de a depăși stadiul de ego este sa te observi constant și sa îmbrățișezi cu blândețe latura întunecată -ego-ul- pentru a scoate la suprafața strălucirea divină din tine.
Da, este greu să recunoști ca te afli în ego, că trăiești în dulcea iluzie a minciunii, însă atenția asupra situațiilor, asupra reacțiilor tale, asupra criticilor emise în raport cu ceilalți sunt busole ce te ajută să identifici starea ta de conștiință.
Ego-ul nu se poate confunda cu iubirea de sine și nu este echivalent cu aceasta. Oricine motivează ego-ul ca fiind iubire de sine, de fapt, încearcă să protejeze din frică sau alte emoții de vibrație joasă, un sine fals.
Moartea ego-ului nu este o soluție, întrucât și acesta are rolul său pe parcursul vieții noastre și anume acela de a ne arăta ce este disfuncțional în lumea noastră. Din acest punct, din momentul conștientizării, putem mulțumi ego-ului că ne-a indicat ce nu este benefic și îi putem transmite că nu este necesar să preia controlul. Iubindu-ne pe noi înșine îi putem iubi și pe ceilalți, și aici nu mai încape ego, critică și ură.
Atenția către propria ființă, asupra emoțiilor noastre și la mesagerii care îți apar în cale conduce către deschiderea către un nivel mai înalt, acela al iubirii de sine.
Trezire în conștiință și adevăr!
Pace și Iubire!
Iubirea de Sine
Iubirea de sine este acel sentiment pur de împlinire, de liniște și pace interioară, pe care niciun eveniment exterior nu o poate perturba.
Cum arată iubirea de sine?
Ea se reflectă în exteriorul nostru prin: empatie, apreciere față de tot ceea ce ne înconjoară, observarea calităților oamenilor și acceptarea celorlalți fără intenția de a-i schimba.
Atunci când suntem în iubire de sine se întâmplă lucruri extraordinare, precum sincronicitățile, parcă Universul conspiră la fiecare pas și chiar așa este, Universul lucrează alături de tine.
Devenim receptivi, creativi, prosperi și suntem dispuși să împărtășim trăirile și experiențele noastre cu ceilalți, dezvoltând o atitudine nonconflictuală.
Iubirea de Sine nu însemnă să fii disponibil 24 de ore, 7 zile din 7 pentru ceilalți. Ea are la bază un aspect foarte important și anume îngrijirea ta. Cu cât ești mai organizat și îți setezi un scop, fie el cât de mic, cu cât ești atent la nevoile tale și ți le îndeplinești, cu atât drumul către iubirea de sine devine mai ușor.
Pentru a ne putea iubi, este necesar să ne cunoaștem și să ne acceptăm în totalitate, fără să ne împotrivim schimbărilor ce pot interveni de-a lungul experiențelor.
Este important să te plasezi pe primul loc în viața ta, de altfel, cine poate fi cea mai importantă persoană pentru tine?
Cu cine trăiești fiecare moment, fiecare secundă sau clipă? Da, chiar cu tine.
De multe ori căutăm iubirea în exterior, uitând de noi, de nevoile, scopul, de visele noastre, însă acest vast Univers, are grijă să ne pună față în față cu noi înșine.
De aici începe magia transformării.
Tu te iubești?
Peace & Love